Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 04, 2022

Özyeğin Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşen 2022 Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Raporu Lansman Etkinliğinde, Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Açılış Konuşmasını Yaptı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE), Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tarafından ortaklaşa hazırlanan 2022 Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Raporu’nun (SOFI 2022) lansman etkinliğine Özyeğin Üniversitesi ev sahipliği yaptı. FAO, IFAD, WFP ve Özyeğin Üniversitesi paydaşlarının geniş katılımıyla gerçekleşen etkinlikte gençlerin etkileşimli katılımı sağlanırken, ülkelerin sınırlı kamu kaynakları ile gıdayı daha verimli ve etkin bir şekilde nasıl kullanabilecekleri, gıda ve tarım üzerindeki olası etkileri ile birlikte değerlendirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı doğrultusunda Özyeğin Üniversitesi, geleceğin karar vericileri olan gençlerin sürdürülebilirliğin açılımı, gerekliliği ve gereksinimleri konusunda bilinçli ve aktif bireyler olması için eğitimden araştırmaya, öğrenci kulüplerinin faaliyetinden dış paydaşlar ile ortak projelere kadar çok boyutlu ve katmanlı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Kampüsümüzle sınırlı kalmayan bir dönüşüme liderlik eden girişimci bir araştırma üniversitesi olarak bilimsel çalışmalarımızın, pratik ve etkili çözümler olarak hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Bu doğrultuda daha iyi bir dünya hedefinin en kritik unsurlarından olan gıda sağlığı ve güvenliği alanındaki bu kıymetli raporun lansmanına ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Hiç şüphe yok ki açıklanan raporun bulguları, senaryo analizleri ve çözüm önerileri, adil ve sürdürülebilir gıda sistemlerinin gelişiminde yönlendirici olacaktır. Biz de Özyeğin Üniversitesi olarak tüm akademik ve idari kadromuz, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla bu hareketin aktif birer üyesi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Etkinlikte FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ve WFP Türkiye Temsilcisi Parvathy Ramaswami de konuya ilişkin görüşlerini ve küresel çapta son duruma dair bilgileri paylaştı. Açılış konuşmaları sonrasında lansman, FAO Gıda Güvenliği Uzmanı Keigo Obara’nın sunumu ile devam etti. Obara, SOFI 2022 raporunun önemli çıktılarını katılımcılarla paylaştı.

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık moderatörlüğünde ve tüm katılımcıların etkin paylaşımları ile gerçekleşen panel ile etkinlik son buldu. Panele, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Faik Gür ve IFAD Türkiye Program Koordinatörü Taylan Kıymaz konuşmacı olarak katıldı.