Kas 03, 2022 - Kas 30, 2022

Özyeğin Üniversitesi Mezunu Efe Kethüda’dan Girişimcilik Alanında Önemli Başarı

Özyeğin Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans ve Girişimcilik Bölümü’nde yüksek lisans derecelerine sahip olan mezunumuz Efe Kethüda’nın 2017 yılında kurduğu Türkiye'nin ilk Espor Platformu Flank Esports, FUT Ventures tarafından satın alındı. Türkiye’de girişimcilik alanında bir başarı hikayesi yazan Flank, 2018 yılında ACT Ventures, Sina Afra, Fethi Kamışlı ve Hakan Sabancı'dan yatırım aldı ve aynı zamanda TÜBİTAK'tan Ar-Ge desteği alan ilk espor projesi oldu. Girişim, uluslararası arenadaki başarısını ise kurulduğu yıl Cannes Lions'a ve DLD Tel-Aviv'e seçilmesi ve Forbes 50 Listesi ile beraber iki sene en başarılı 100 start-up listesinde yer almasıyla kanıtladı. Aynı zamanda 5mid.com'u satın alarak medya ayağını güçlendiren Flank, Türkiye'nin ilk espor medyası oldu. Geliştirdiği Fantezi Espor Oyunu ile Riot Games ile partnerlik yaparak espor ekosisteminin gelişimine ciddi katkılar sağladı. 2022 yılında ise Türkiye'nin en büyük espor grubu FUT tarafından satın alındı ve böylece büyümeye ve gelişmeye devam edecek.

Mezunumuz Efe Kethüda 2010 yılından bu yana girişimcilik ekosistemine hizmet eden ve bu alanda etkinlik ve proje yönetimi sunan, kurucusu olduğu KTH Event Agency ile çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Flank’in devrinden sonra, kurucuları arasında yer aldığı ve CEO’luğunu üstlendiği blockchain tabanlı, kripto oyun şirketi Trivians ile girişimcilik yolculuğuna ve hikayesine devam ediyor. Başarısında Özyeğin Üniversitesi'nde başladığı girişimcilik yolculuğunun önemli bir rolü olduğunu belirten Kethüda, 3 yıl üst üste Fortune 40 Yaş Altı 40 Lider Yönetici listesinde yer aldıktan sonra, 2019 yılında da Forbes Dergisi tarafından 30 Under 30 listesine girdi.