Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 02, 2022

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi’nin 9. Kuruluş Yıldönümü ve Yeni Dönem Açılış Etkinliğine Katıldı

Türkiye’nin perakende ve gayrimenkul alanlarında uzmanlaşmış ilk akademik araştırma ve eğitim merkezi olan Özyeğin Üniversitesi Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi’nin 9. yıl kutlaması ve yeni eğitim döneminin açılışı Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, merkez kurucusu Avi Alkaş ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in katılımları ile gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, girişimci bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluş misyonunun önemli bir açılımı ve “sektörlerle iç içe” eğitim, araştırma ve bilgi transferi faaliyetlerinin somut bir örneği olduğu mesajını paylaşarak; “Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezimizin 9. sertifika dönemini kutlamaktan büyük memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Merkez; katılımcılar ve eğitmenlerin güçlü etkileşimi ile hem bu alanda çalışan akademisyenlerin bilimsel bulguları doğrultusunda sektörün karşılaştığı problemlere çözüm üreten hem de sektörü bekleyen fırsat ve tehditlerin tetiklediği farklı araştırmaları gerçekleştiren faaliyetleri ile öne çıkıyor. Sertifika programlarına sektörün tüm paydaşlarının gösterdiği güçlü ilginin sürekliliği de bu faaliyetlerin yarattığı katma değerin en önemli kanıtı” şeklinde konuştu.

2013 yılında Özyeğin Üniversitesi ve Alkaş Ailesi tarafından kurulan Merkez, perakende gayrimenkul sektöründeki kariyerine başarılı bir şekilde devam ederken genç yaşta hayatını kaybeden Alp Alkaş’ın anısını, başarılı akademik programlarıyla yaşatıyor. Sektörün gelişimi için sunulan 3 farklı sertifika programıyla yeme-içme, perakende ve gayrimenkul sektörlerinin liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen Merkez, Türkiye’nin kurum ve markalarının bu alanlarda uluslararası çapta başarı hikayeleri yazmaları için çalışıyor. Aynı zamanda araştırmalar, ulusal ve uluslararası konferans ve çalıştalar düzenleyerek akademik gelişim için bölgesel ve küresel bir merkez olarak faaliyet gösteriyor.