Kas 11, 2022 - Kas 30, 2022

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evren Balta, HT 360’a Konuk Oldu

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Evren Balta, 9 Kasım Çarşamba günü Türkiye ve dünya gündeminin öne çıkan başlıklarının masaya yatırıldığı HT 360’da Afşin Yurdakul’un konuğu oldu.

Habertürk TV’de saat 23:00’te başlayan programda; ABD’de gerçekleşen ara seçimler ve ara seçim sonuçlarının ABD Başkanı Joe Biden’a etkileri konuşuldu. Programa; Prof. Dr. Evren Balta’nın yanı sıra Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Tuğtan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Topsakal ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) Direktörü Sinan Ülgen katıldı. Programda konuşan Prof. Dr. Evren Balta; ABD’deki seçimlerde Cumhuriyetçilerin ve Demokratların iki ayrı uca savrulduğuna dikkat çekti. Seçimlere katılımın yüzde 70’lere ulaştığını ifade eden Balta, özellikle gençlerin seçimlere olan ilgisinin arttığına vurgu yaptı. Seçimlere ilişkin grafikleri de yorumlayan Balta; geçmiş dönemden bu zamana kadar geçen süreçteki seçmen algısının değişimlerine de değindi.