Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 04, 2022

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Le Cordon Bleu İstanbul’un 10. Kuruluş Yılı Etkinliğinde Konuşma Yaptı

Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olan ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde eğitim veren Le Cordon Bleu İstanbul, 10. kuruluş yılını Fransız Sarayı’nda gerçekleştirilen özel bir davetle kutladı. Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro’nun himayesinde gerçekleştirilen etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, iki kurum arasındaki güçlü iş birliğine ve bu sayede Türkiye için yaratılan değere odaklanan bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Gençtürk konuşmasında; “Girişimci bir araştırma üniversitesi olarak güçlü akademik kadromuz, bilimsel temelli uygulamalı eğitim modelimiz, katma değeri yüksek iş birliklerimiz ve öğrencilerimizin kendilerini mesleki olarak geliştirmesine imkan tanıyan zorunlu iş deneyimi gibi yenilikçi uygulamalarımızın en somut örneklerinden biri Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulumuzun Le Cordon Bleu ile iş birliğidir. Mükemmellik değerimiz, örnek ve öncü inisiyatiflerde bulunmak, yaptığımız her şeyde ihtiyacı üst düzeyde karşılamak ve bir yenilik getirmek. Bugün öğrencilerimiz, mezunlarımız çok farklı ülkelerde hem Özyeğin Üniversitesi ismini hem de Le Cordon Bleu ismini yaşatıyor ve ileriye götürüyor. 10. yılımızı kutlamak da bu kalıcı etkiyi yaratabildiğimizin göstergesi” mesajını paylaştı.

Etkinlikte ayrıca; Fransa Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Hervé Magro, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Mehmet Teoman Alemdar ve Le Cordon Bleu Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Alienor Cointreau da bu özel güne dair konuşmalar yaptılar.

Le Cordon Bleu İstanbul 10. kuruluş yılı kapsamında; Vakko ESMOD iş birliğinde Türkiye’de daha önce yapılmayan özel bir defileye de imza atıldı. Köklü bir Fransız okulunun Türkiye şubesi olan Vakko ESMOD öğrencilerinin dizayn ettiği beş kıyafet, Le Cordon Bleu İstanbul öğrencilerinin tasarladığı çikolatalarla süslendi. Le Cordon Bleu Pastane Bölümü Yönetici Eğitmen Şefi Marc Pauquet, Vakko Esmod Moda Akademisi Eğitmenleri Ece Çavuşoğlu ve Yeliz Korur da tasarımlarla ilgili defile öncesi ayrıntılı bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle birlikte yetiştirme hedefiyle 2012 yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programını Le Cordon Bleu iş birliğinde açtı. Le Cordon Bleu ile açtığı sertifika programlarıyla bu alanda kendini geliştirmek ve ilerletmek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı. Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu iş birliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programlarındaki “Mutfak Sanatları” dersleri Le Cordon Bleu master şefleri tarafından veriliyor. 20’den fazla ülkede olduğu gibi, üniversite öğrencisi olmasa da mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir sertifika ile taçlandırmak isteyen ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için, Le Cordon Bleu Sertifika Programları Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde verilmeye devam ediyor.