Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 21, 2022 - Kas 30, 2022

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Ramazan Ünal ve Barış Baysal Uluslararası Buluş Fuarı iENA 2022’de “Altın Madalya” Ödülüne Layık Görüldü

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Ünal, yöneticisi olduğu Human-centered Design Laboratuvarı ekibinden Barış Baysal ile gerçekleştirdiği AnkleMECH isimli buluşuyla; 27-30 Ekim tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen International Trade Fair Ideas *Inventions *New Products (iENA 2022) fuarında “Üniversite” kategorisinde “Altın Madalya” ile ödüllendirildi.

2022 yılında Samsun’da gerçekleştirilen ISIF Fuarı’nda “International Federation of Inventors Associations” (IFIA) tarafından verilen “En İyi Akademik Patent” ödülünü kazanan Dr. Ünal, bu buluşla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Üniversite" kategorisinde temsil etmek üzere seçilerek iENA Fuarı’na davet edildi. Dr. Ünal, protez kullanıcılarının hayatlarını iyileştiren çalışmalarından biri olan üç-serbestlik dereceli ayak bileği protezi AnkleMECH ile uluslararası buluş camiasının beğenisini kazandı. Dr. Ünal ve ekibi, araştırma ve geliştirme çalışmalarının devam ettiği WalkMECH, HandMECH, Pre-botic Hand, Ankatron ve BioMeKneetron isimli protezlerle her bireyin hak ettiği hayat kalitesini sağlamayı hedefliyor.

2019 yılında kurulan Özyeğin Üniversitesi Human-centered Design Laboratuvarı, protezler ve dış-iskeletler alanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 20’ye yakın patent başvurusunda bulunan laboratuvar, bu buluşlarla topluma fayda sağlamayı hedefliyor. iENA gibi uluslararası fuarlarda; buluşların tanıtılması ve ödüllendirilmesi, fikirlerin ürünlere dönüştürülmesi yolunda kritik öneme sahip yatırımcıların ilgisini çekiyor. 74 yıldır düzenlenmekte olan iENA, buluşçu topluluğu için en önemli uluslararası ticaret fuarı ve Almanya'nın gerçek bir küresel imaja sahip tek buluş fuarı olarak da dikkat çekiyor.

iENA hakkında detaylı bilgi için: https://www.iena.de/en/visitors/success-story-of-iena/