Kas 29, 2022 - Ara 31, 2022

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Stanford Üniversitesi’nin Yayınladığı En Çok Alıntılanan Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

Stanford Üniversitesi Meta-Araştırma İnovasyon Merkezi (METRICS), bilimsel makalelerden yapılan alıntıların standardize bir ölçümünü sunma çalışmaları kapsamında, dünyanın en çok alıntılanan bilim insanlarına dair yeni bir veri tabanı yayınladı. Bilime katkılarıyla öne çıkan bu akademisyenler arasında Özyeğin Üniversitesi’nin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murat Uysal ve Dr. Evşen Yanmaz Adam, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ethem Alpaydın ve Doç. Dr. Ali C. Beğen ile Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Pınar Mengüç yer aldı.

Alanında bir ilk olarak yayınlanan veri tabanı son 22 yıllık Scopus alıntı verilerini baz alarak hazırlandı ve düzenli olarak da güncelleniyor. Liste, 6 farklı alıntı metodu çerçevesinde en çok alıntılanan 100 bin bilim insanının verileriyle yayınlanıyor.