Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 12, 2017

“Hukuki ve Teknik Yönleriyle Yapay Zekalar” paneli uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşti

Üniversitemiz; içinde bulunduğumuz yüzyıla damga vurması beklenen yapay zeka ve robotik teknolojisine yönelik pek çok başarılı çalışmaya imza atarken, düzenlenen konferanslar ve panellerle de öğrencilerimize bu önemli konuda ışık tutmaya devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak üniversitemizde uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen “Hukuki ve Teknik Yönleriyle Yapay Zekalar” panelinde dünya çapında teknolojiye ivme kazandıran son gelişmeler, bu gelişmelerin yol açtığı sorunlar, gelişmelerin hukuki alandaki düzenlemeleri ve yapay zeka konusundaki son tartışmalar ele alındı.

Panelin moderatörlüğünü de yapan üniversitemizin Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Armağan konuşmasında, yapay zeka ve robot teknolojinin savaş alanlarında kullanımı, otonom basamakları ve hukuk anlamında sorumluluk konularını ele aldı. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Levent Akın ise robotik ve otonom sistemler hakkındaki son gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Reyhan Aydoğan, akıllı sistemler, otomatikleştirilmiş uzlaşma sistemleri hakkında bilgilerini aktardı. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Mehmet Teoman Alemdar ise “Robotics in Hotels” başlıklı konuşmasında yeni nesil teknolojilerin Turizm sektöründeki yansımalarını paylaştı.