Ara 21, 2022

Prof. Dr. Taylan Akdoğan, Habertürk TV’de yayınlanan “Teke Tek Bilim” programının konuğu oldu

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taylan Akdoğan, 19 Aralık Pazartesi günü Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu "Teke Tek Bilim" programının konuğu oldu.

"Enerji Füzyon Teknolojisi" konusunun mercek altına alındığı programda Prof. Dr. Taylan Akdoğan, nükleer füzyonla sonsuz ve temiz enerjinin elde edilip edilemeyeceğinin üzerinde durdu. Nükleer füzyonu elektrik üretebilecek bir noktaya getirmek için zamana ihtiyaç duyulduğunu belirten Akdoğan, bunun da bir süreci kapsadığını söyledi. Prof. Dr. Akdoğan, nükleer füzyon ile enerji maliyetlerinin sıfıra düşürülmesi konusundaki görüşlerini de dile getirdi.

Programa Akdoğan’ın yanı sıra İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sertaç Öztürk ve Enerji Uzmanı Mehmet Doğan’da katıldı.

Linkten izleyebilirsiniz.