Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 02, 2023 - Mar 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Enstitüsü AACSB International Akreditasyonunu Tamamlayarak Dünyanın Sayılı İşletme Okulları Arasında Yerini Aldı

Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Enstitüsü, 2015 yılında başlatılan titiz çalışma sonucu AACSB International’ın akreditasyon sürecini üstün bir başarıyla tamamladı. Böylece şimdiye dek dünyanın sayılı İşletme Okullarının sahip olabildiği bu akreditasyon ile eğitim kalitesini, öğrencilerine sunduğu yenilikçi eğitim anlayışını ve sunduğu güçlü akademik ve mesleki olanakları tescillemiş oldu.

2015 yılından bu yana düzenli olarak eğitim süreçlerinin ve öğrencilerinin ve mezunlarının performanslarının raporlandığı hazırlık süreci, 2021 yılında yapılan resmi akreditasyon başvurusu ile son aşamaya taşındı. 2022 yılında sunulan nihai rapor ve AACSB Değerlendirme Ekibi’nin ziyaretleri sonucu Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Enstitüsü bu değerli akreditasyonun sahibi oldu.

Bu başarılı sonucun sadece ÖzÜ için değil Türkiye’de işletme alanındaki eğitim ve gelişim için de büyük bir önem taşıdığına değinen Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk; “İşletme Fakültemiz, dünyanın öncü işletme okullarının eğitim kalitesi ve yenilikçiliğini ölçümleyen AACSB International tarafından yürütülen kapsamlı ve uzun soluklu akreditasyon sürecini büyük bir başarıyla tamamladı. Bu prestijli tescili okulumuza kazandıran Fakültemizi tüm mensuplarıyla birlikte kutluyorum. Türkiye’nin yenilikçi ve girişimci üniversitesi olarak uluslararası standartlarda, üstün eğitim anlayışımızın bir yansıması olan bu başarıyı sürdürülebilir kılmak en temel amacımızdır. Bu doğrultuda her zaman olduğu gibi öğrencilerimizi ve mezunlarımızı yaşam boyu eğitim anlayışımız ile desteklerken, akademik ve mesleki gelişimin de öncülüğünü üstlenmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda bilimsel çalışmalarımızın ve katma değeri yüksek iş birliklerimizin toplumumuza, ülkemize ve dünyamıza sunduğu çözümler ile insana yakışır sürdürülebilir yaşam tarzını benimsemeyi, üniversitemiz ve tüm paydaşlarımız için dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyoruz.” dedi. İşletme Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Atakan Yalçın da bu önemli akreditasyonun alınması ile ilgili şunları ekledi: “Girişimci bir araştırma üniversitesi, İşletme Fakültesi ve Enstitüsü olarak hedefimiz, bilgi üretmek ve üretilen bilgiyi paylaşıp toplum yararına kullanmaktır. Türkiye'de yaşanan son deprem, toplumla kenetlenmenin ve topluma olumlu katkılarda bulunmanın önemini bir kez daha ortaya koymuştur. AACSB akreditasyonu, bunu gerçekleştirmek için gerekli süreçlere sahip olduğumuzu tasdikler niteliktedir.”

AACSB akreditasyonu, dünya çapında bir kurumun kazanabileceği en prestijli akreditasyon programı olarak tanınmaktadır. Akreditasyon, İşletme Okullarının misyonunun, fakülte niteliklerinin, müfredatının ve en yüksek kalitede program sunma kabiliyetinin titiz ve bağımsız bir şekilde incelenmesinin ardından sunulur. Sürekli gelişim anlayışıyla uluslararası çalışmalar yürüten AACSB, akreditasyon standartlarını ve sunduğu rehberliği her yıl güncellemektedir. Güncellemeler, değerlendirme ekipleri, akreditasyon komiteleri, dekanlar, program yöneticileri ve AACSB iş eğitimi topluluğunun diğer temsilcilerinden alınan geri bildirimlere dayanır. Bu doğrultuda sunulan akreditasyonlar sürekli olarak takip edilmekte ve yenilenmektedir.

https://www.aacsb.edu/