Nis 05, 2023 - Nis 30, 2023

Özyeğin Üniversitesi, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde Bir Kez Daha İlk 10 Üniversite Arasında Yer Aldı!

Üniversitelerin yenilikçilik ve girişimcilik faaliyetlerinin etkin hale getirilmesi ve bu alandaki performanslarının ölçülmesi amacıyla Türkiye’de ilk kez 2012 yılında TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”nin 2022 yılı sonuçları açıklandı.

Kurulduğu günden beri girişimci bir araştırma üniversitesi olma vizyonu ile hareket eden Özyeğin Üniversitesi, “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sonuçlarına göre Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversite arasında 9. sırada yer aldı.

Bu yıl endeks sıralamasına öğretim üyesi sayısı 50'nin üzerinde olan 192 üniversite dahil edilirken, üniversiteler “bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği”, “fikri mülkiyet havuzu”, “iş birliği ve etkileşim” ile “ekonomik katkı ve ticarileşme” olmak üzere 4 boyut altında 23 göstergeye göre sıralandı. Özyeğin Üniversitesi bu dört boyutta 63,18 puan alarak ilk 10 üniversite arasında yer alma başarısını gösterdi.

Kategoriler bazında ise Özyeğin Üniversitesi, ulusal-uluslararası patent ve faydalı model portföyü ve ticarileştirme başarıları ile Fikri Mülkiyet Havuzu alanında 1. sırada, Uluslararası Projelerden Elde Edilen Fon Tutarı alanında da 2. sıradaki grupta ve Öğrenci/Mezun firma sayısı alanında 5. Sırada yer aldı. Özyeğin Üniversitesi’nin elde ettiği bu başarıda öğrenci, akademik girişimciliğine ve üniversite-sanayi iş birliğine verdiği önem de güçlü bir rol oynadı.