Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 16, 2018 - Şub 16, 2018

Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz Çapraz Sorgu Yarışması’nda birinci oldu

14-15 Aralık 2017 tarihlerinde Türkiye'nin farklı şehirlerindeki hukuk fakültelerinden toplam 18 öğrenci takımının katıldığı Çapraz Sorgu Yarışması’nda Hukuk Fakültesi öğrencilerimizin oluşturduğu ekip jüriden en yüksek puanı alarak birinci seçildi. Özyeğin takımı öğrencimiz Alperen Sert, jüri sorusundan en yüksek puanı alan öğrenci oldu.

Öğrencilerimiz Elif Ergüç, Elif Pelin Tanverdi, Hüseyin Kaan Tüfekçi ve Alperen Sert yarışmaya hazırlık aşamasında fakülte öğretim üyelerimizden ceza muhakemesinin teorik ve pratik konularına ilişkin çeşitli hususlarda danışmanlık aldılar.  Yarışmada gerçek bir mahkeme düzeninin sağlanması beklendiğinden öğrencilerimiz buna yönelik gözlemlerde bulunarak provalar yaptı, çapraz sorgu ve doğrudan soru sorma teknikleri bakımından yarışmada karşılaşabilecekleri her bir ihtimali değerlendirerek çalışmalarını gerçekleştirdi.

Hukuk Fakütesi 4. Sınıf öğrencimiz Elif Pelin Tanrıverdi “Yarışmaya takım olarak katılmak takım çalışması yapmamızı gerektirdi. Bu sayede geleceğe yönelik de deneyim kazanmış olduk. Yarışma her ne kadar "çapraz sorgu" deneyimi üzerine kurulmuş olsa da Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi hukuku alanında detaylı çalışmalar yapmamızı ve derslerde teorik olarak öğrendiğimiz bilgileri pratik olarak uygulamamızı da sağlamış oldu” dedi.

Başkanlığını Av. Berra Besler’in yaptığı jüride Prof. Dr. Feridun Yenisey, Doç. Dr. Neylan Ziyalar, Yrd. Doç. Dr. Sinan Altunç, Av. Alim Mert ve Av. Ayşe Özge Atalay yer aldı.