Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 11, 2023 - Mayıs 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi ISIF - İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda 7 Patent ile Ödüle Layık Görüldü

Girişimci bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi başarılarını farklı ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor.

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen, Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ve Avrupa Patent Ofisi iş birliği ile düzenlenen ISIF'23 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda yer aldı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ISIF’e 8 patent 3 faydalı model ile katılan ÖzÜ TTO’nun 7 patenti ödüle layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ünal ve Ege Gediksiz’in ‘’Walkmech:Yürüme, Oturma-Kalkma, Merdiven Tırmanışı İçin Bir Transfemoral Protez’’ patenti altın madalya alırken, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Arı’nın ‘’Sinirsel Ağ Modellerinin Yönetimi İçin Bir Sistem ve Yöntem’’ patenti ve Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ünal ve Ege Gediksiz’in ‘’Bir Test Platform Sistemi’’ patenti ise gümüş madalya almaya hak kazandı. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi hak sahipliğindeki Prof. Dr. Güney Güven Yapıcı ile Görkem Şimşek’in “Kateterlere Yönelik Bir Kılavuzlama Takımı”, Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur ile Ali Amiri’nin “İyileştirilmiş Reolojik Özelliklere Sahip Çimento Esaslı Bileşimler ve Bunların Üretilmesi İçin Usuller” ile Dr. Öğr. Üyesi Bülent Erkmen’in “Binalar İçin Aderansiz Ard-Germeli Prekast Duvar Sistemi” bronz madalyaya layık görüldü.

ISIF kapsamında yabancı uyruklu öğrencilerin TURKPATENT nezdindeki başvurularının sergilendiği alanda Özyeğin Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Senem Seyis Kazazoğlu ile doktora öğrencilerinden Mahshad Azima “Neme Karşı Dayanıklı Bir Duvar Kaplama Malzemesi’’ başlıklı buluşu yer aldı. Mahshad Azima bireysel katılımla bronz madalya almaya hak kazandı.