Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 23, 2023 - Mayıs 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cengiz Beğen’in Ev Sahipliğinde, The Moving Picture Experts Group Uluslararası Buluşması Gerçekleşti

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cengiz Beğen, uzun yıllardır çeşitli çalışma gruplarında görev aldığı The Moving Picture Experts Group (MPEG)’in 142. uluslararası buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Dünyanın farklı bölgelerinden 400’e yakın uzman ve akademisyenin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte dijital ses, video, 3D grafik ve genomik veri alanlarında yenilikler konuşuldu, sektörü ileri taşıyacak çalışmalar masaya yatırıldı. 21-28 Nisan 2023 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen buluşma, zorlu teknik problemler için ortak çözüm yaratılmasına da hizmet etti. Aynı zamanda sosyalleşme, network geliştirme için de önemli bir fırsat sunan MPEG 142 Buluşması, katılımcıların yoğun ilgi ve beğenisiyle tamamlandı.

Doç. Dr. Beğen, MPEG çatısı altında sunduğu çalışmalarla Emmy® Teknoloji ve Mühendislik Ödülü’ne layık görülen HTTP üzerinden Dinamik Uyarlamalı Akış (DASH) da dahil olmak üzere pek çok başarıya imza atmış bulunuyor.

Bilgi teknolojisinin, tüketici elektroniğinin, eğlence ve telekomünikasyon ürünlerinin ve içeriğinin daha sofistike teknolojilerle önemli bir dönüşümden geçtiği bu dönemde, MPEG, araştırmalar ve inovasyona dayalı standartlar geliştirmek için başarısı kanıtlanmış bir mekanizma ile hareket ediyor. 1988 yılından bu yana endüstrinin son kullanıcılara her zamankinden daha keyifli bir dijital medya deneyimi sunmasına yardımcı olan standartlar üretiyor. Böylece platform, şimdiye dek yüzlerce milyar dolar değerinde bir endüstri yaratan etkileyici standartlar ve teknolojiler portföyü geliştirmiş bulunuyor.

MPEG 142 Web sitesi: https://www.mpeg142.com/

MPEG 142 Misafir Defteri