Haz 06, 2023 - Haz 30, 2023

Özyeğin Üniversitesi Mezunu Dr. Meltem Yücel, Uluslararası Çapta Prestijli Postdoctoral Fellowship’i Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Mezunu Dr. Meltem Yücel, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün (National Institute of Health) en saygın doktora sonrası araştırmacı ödüllerinden biri olan Postdoctoral Fellowship’i kazanma başarısı elde etti. Dr. Yücel, bu başarısıyla, 3 yıl süresince Duke Üniversitesi'nde Tamar Kushnir ve Mike Tomasello ile çocuk gelişimi alanındaki araştırmalarını sürdürecek. Bu uluslararası çapta prestijli fonu kazanmasında Özyeğin Üniversitesi'nde edindiği eğitim ve bilimsel düşünce anlayışının önemli bir rolü olduğunu belirten Dr. Yücel, gelecek dönemde dedikodunun çocukların üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkilerini araştıracak, böylece çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerinin desteklenmesi için akademik çalışmalarda rol alacak.