Haz 07, 2023 - Haz 30, 2023

Özyeğin Üniversitesi THE Impact Ranking 2023 sıralamasında son 5 yıldır Türkiye’nin En İyi Vakıf Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi, yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından her yıl gerçekleştirilen ve üniversitelerin topluma yaptıkları katkı açısından değerlendirildiği "THE Impact Ranking 2023” sıralamasında Türkiye’deki en iyi vakıf üniversitesi olma başarısını gösterdi.

THE Impact, dünyadaki üniversiteleri Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SKA) başarısı için yürüttükleri her türlü sosyal, ekonomik ve çevresel uygulama üzerinden değerlendirerek uluslararası sıralamaların daha önce getirmediği bir bakış açısı sunuyor ve üniversitelerin araştırma ve eğitimin ötesinde, dünyaya sağladığı katma değeri görünür hale getiriyor. 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen değerlendirmede, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında ilk sıradaki yerini koruyan Özyeğin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda yürüttüğü yüksek etkili çalışmalarla dünya sıralamasında 1.591 üniversite arasında 301-400 bandında yer aldı.

Türkiye’den genel sıralamaya giren 79 üniversite arasında 6. sırada yer alan Özyeğin Üniversitesi, SKA’lar bazında yapılan sıralamada, 3 hedef kapsamında dünyada ilk 200 üniversite arasında yer alma başarısı elde etti. Özyeğin Üniversitesi’nin ilk 200’de yer aldığı alanlar "Erişilebilir ve Temiz Enerji-SKA 7", "Sorumlu Üretim ve Tüketim-SKA 12" ile "Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar-SKA 16"; ilk 300’de yer aldığı alan ise "İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme-SKA 8" oldu.