Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 07, 2023 - Tem 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşın Paşamehmetoğlu’nun Makalesi, “The Service Industries Journal”ın ‘En İyi Makale Ödülü’ne Layık Görüldü

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Otel Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşın Paşamehmetoğlu’nun yazarları arasında bulunduğu makale, prestijli akademik yayınlardan The Service Industries Journal tarafından Best Paper Award (En İyi Makale) Ödülü’ne layık görüldü.

Uluslararası çapta gerçekleştirilen ödül programı, sektörü geliştiren ve ileri taşıyan akademik yayınları değerlendiriyor ve alanında en iyileri belirliyor. Bu kapsamda Dr. Paşamehmetoğlu’nun Huy Gip, Do The Khoa, Priyanko Guchait ve R.L. Fernando Garcia ile hazırladığı “Çalışan Farkındalığı ve Yaratıcılığı: Duygular ve Ulusal Kültür Önem Taşıdığında” adlı araştırma çalışması, 2022 yılı değerlendirmesinde en iyiler arasında gösterildi. Ödüle layık görülen çalışma; Türkiye, Filipinler ve ABD örnekleri üzerinden hizmet sektöründe duyguların farkındalığı ve yaratıcılığı nasıl etkilediğini farklı kültürel perspektiflerden inceliyor. Araştırma bulguları sektördeki farkındalık çalışmaları için de önemli içgörüler taşıyor.