Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 10, 2023

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, ÖzÜ Toplumsal Değişim Gönüllüleri Birimi’nin Geleneksel Dönem Sonu Yemeğinin Açılış Konuşmasını Gerçekleştirdi

Özyeğin Üniversitesi, Öğrenci Dekanlığı liderliğinde Toplumsal Değişim Gönüllüleri Birimi ile; topluma hizmet ve sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda iki farklı programla kampüs genelinde gönüllülük bilincinin güçlendirilmesi için çalışıyor. Her ÖzÜ öğrencisinin öğrenimi süresince gönüllülüğü deneyimlemesini hedefleyen Akran Danışmanlık Programı ve Duyarlı Özü Programı, büyük bir başarıyla yürütülüyor.

Bu kapsamda düzenlenen Toplumsal Değişim Gönüllüleri Birimi’nin Geleneksel Dönem Sonu Yemeği, bu çalışmaların bir değerlendirmesine ve kutlamasına ev sahipliği yaptı. Buluşmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Toplumsal sorumluluk, ÖzÜ misyonunda yer alan en önemli değerlerden biridir. Bu değeri tüm öğrencilerimizin yaşam boyu taşımaları için yürüttüğümüz programlar; öğrencilerimizin üniversitemizdeki eğitim yılları boyunca sosyal sorumluluk projelerinde görev almalarına, gönüllülüğü deneyimlemelerine ve içselleştirerek hayatları boyunca devam ettirmelerine olanak sağlayan programlardır. Öğrencilerimiz böylelikle toplumu dönüştürürken kendilerini de dönüştürüyor, geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Gençtürk’ün açılış konuşmasının ardından etkinlik; Akran Danışmanların ve Duyarlı ÖzÜ Gönüllülerinin teşekkür belgelerinin takdimi, Öğrenci Dekanı Dr. Nilüfer Uğur Dalay’ın konuşması, Akran Danışman ve Duyarlı ÖzÜ Gönüllülerinin konuşmaları ve yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmaların video gösterimi ile devam eti. Yemek, konser ve karaoke etkinlikleri ile keyifli bir atmosferde gerçekleştirilen buluşmaya Akran Danışman ve Duyarlı ÖzÜ Gönüllüsü 60’ı aşkın öğrenci katıldı.