Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 13, 2023 - Tem 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Pınar Mengüç, 2023 Elsevier/JQSRT Michael I. Mishchenko Madalyası’na Layık Görüldü

Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı ve Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM/CEEE) Direktörü Prof. Dr. M. Pınar Mengüç; uluslararası alanda prestijli Elsevier JQSRT (Journal of Quantitative Spectroscopy and Radiative Transfer) adlı bilimsel dergisi tarafından bu sene ikincisi verilen Michael I. Mishchenko Madalyası’na, “JQSRT dergisine ve ışık saçılması (light scattering) kavramlarına olan üstün katkıları” nedeniyle layık görüldü. Bu prestijli madalyayı Türkiye’den kazanan ilk akademisyen olan Prof. Dr. Mengüç ödülünü; 12-16 Haziran 2023 tarihlerinde Yunanistan’ın Selanik şehrinde gerçekleşen 10. Uluslararası Işınımla Isı Transferi Sempozyumu (International Symposium on Radiative Transfer – RAD-23) gala yemeğinde aldı.

Elsevier tarafından yayımlanan JQSRT dergisinin yayın kurulu tarafından verilen ve seçici kurulunda derginin iki editörünün yanı sıra JQSRT alanında üç seçkin üyenin de bulunduğu Michael I. Mishchenko Madalyası’na tüm dünyadan bilim insanları aday gösterilebiliyor. Adını JQSRT dergisinin eski editörlerinden, NASA Goddard Enstitüsü’nde uzun yıllar kıdemli araştırmacı olarak görev yapan ve 2020 yılında vefat eden Michael I. Mischenko’dan alan bu prestijli madalya; ışınımla ısı transferi, ışık saçılımı ve uzaktan algılama alanlarında ufuk açıcı ve yenilikçi başarılar kazanmış ve bu konularda toplumsal katkıda bulunmuş araştırmacılara ve bilim insanlarına veriliyor. Elsevier/JQSRT Ödülleri’ni kazanan araştırmacıların listesi aşağıdaki linkte verilmektedir:

https://www.sciencedirect.com/journal/journal-of-quantitative-spectroscopy-and-radiative-transfer/about/awards-winners