Ağu 01, 2023 - Ağu 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Furkan Kıraç’a ve Ekibine Uluslararası Yarışmada Ödül

Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Furkan Kıraç ile öğrencilerinden oluşan ekibi, “Kaggle Award for ML Reproducibility Challenge 2022” yarışmasında ödül kazandı.

Halihazırda yazılmış başarılı makalelerin başka ekipler tarafından yapay zekâ teknikleri kullanılarak yeniden yazılması yarışmasında Dr. Öğretim Üyesi Furkan Kıraç ve ekibi; “Exact Feature Distribution Matching for Arbitrary Style Transfer and Domain Generalization” adlı orijinal raporun verilerini “yeniden üretilebilirlik” kapsamında test etti ve elde edilen sonuçlara ilişkin yeni bir makale yazdı. Çalışmaları ile en iyi 25 rapor arasına giren Dr. Furkan Kıraç ve ekibi (Mert Erkol, Barış Özcan ve Osman Furkan Kınlı, 10.000 dolar değerindeki “ML Reproducibility 2022” ödülüne layık görüldü. Osman Furkan Kınlı da, en iyi makale incelemesi yapan kişilere verilen 5.000 dolar değerindeki “Best Reviewer” ödülünün sahibi oldu.

Ödüllere dair kapsamlı bilgiye ve ödül listesine bu linkten erişebilirsiniz:

Dr. Öğretim Üyesi Furkan Kıraç’ı ve ekibini başarılarından ötürü tebrik ediyoruz!