Ağu 04, 2023 - Ağu 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi “ÜniAr Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2023” Anketinde 9 Programı ile En İyi Vakıf Üniversiteleri Sıralamasında İlk 3’te Yer Aldı

Ulusal ve uluslararası pek çok bağımsız kurum değerlendirmelerinde başarısını kanıtlayan Özyeğin Üniversitesi son olarak; öğrenci verilerine dayalı ve bağımsız ÜniAr (Üniversite Araştırma Laboratuvarı) tarafından bu yıl ikincisi açıklanan “Popüler Programların Mezun Memnuniyeti” anketinde 9 programı ile en iyi vakıf üniversiteleri sıralamasında ilk 3’te yer aldı.

Mezun memnuniyeti sıralamasında Türkiye’nin En İyi Üniversitesi unvanı alan programlarımız

• Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Hukuk
  • İşletme

Mezun memnuniyeti sıralamasında Türkiye’nin En İyi İkinci Üniversitesi unvanı alan programlarımız

• İç Mimarlık
  • Psikoloji

Mezun memnuniyeti sıralamasında Türkiye’nin En İyi Üçüncü Üniversitesi unvanı alan programlarımız

• Uluslararası İlişkiler
  • Mimarlık

2017-2022 yılları arasında üniversitelerin lisans bölümlerini bitiren 33.249 mezundan alınan online anket verileriyle hazırlanan anket; “Popüler Programların Mezun Memnuniyeti;” “Aidiyet Duygusu,” “Lisans Eğitiminin İşe Kabule Etkisi,” “Eğitiminin Çalışma Hayatında Kullanılabilirliği” ve “Üniversitesini Öneri Düzeyi” başlıklarından oluşuyor. Dört başlığa ait verilerin hesaplanmasıyla oluşturulan “Genel Memnuniyet Puanı”na göre mezunlarının en memnun olduğu ilk 10 üniversite, 25 popüler lisans programı için listeleniyor.

Memnuniyet Anketi’ne ait tüm verilere ve araştırma çıktılarına bu linkten erişebilirsiniz: