Eyl 13, 2023 - Eyl 16, 2023

ÖzÜ Ailesi Çöpüne Sahip Çıkıyor!

Özyeğin Üniversitesi olarak 16 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde çöpümüze sahip çıkıyoruz!

Daha temiz bir dünya için çalışmalar yapan küresel temizlik hareketi “Let’s Do It,” bu sene 16 Eylül’de Türkiye genelindeki 350’den fazla temizlik noktasında kişileri ve kurumları bir araya getiriyor. Hareket; fiziksel çevre temizliği yapmanın yanı sıra toplumda çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularında da farkındalık yaratma amaçlı birçok etkinliğe alan açıyor/imkân tanıyor.

Biz de Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm öğrencilerimizi, öğrenci ailelerimizi, idari ve akademik çalışanlarımızı ve mezunlarımızı; kendilerine en yakın temizlik noktasında dünyanın en büyük sivil çevre hareketinin parçası olmaya davet ediyoruz! Temizlik noktaları ve proje hakkında daha fazla bilgi için: https://letsdoitturkey.com/temizliknoktalari/

Harekete geçip etkinliklerde yer alan paydaşlarımıza; üniversitemizin Türkiye’yi temsilen küresel partnerlerinden biri olduğu “ATTUNE – İklim Değişikliğine Karşı Üniversiteyi Harekete Geçir” projesi kapsamındaki “atık” konulu atölyelere katılımda öncelik tanınacaktır. Projeleri başarılı seçilen bir çalışanımız ve bir öğrencimiz, Almanya’daki ödül töreninde ÖzÜ ailemizi temsil etmeye hak kazanacaktır.

Yapmanız gereken çok basit:

• Size en yakın temizlik noktasında bu önemli etkinliğe katılmak ve ATTUNE projesinin e-posta listesine dahil olmak için bu formu doldurabilir,
  • Etkinlikten fotoğraflarınızı aşağıdaki hashtag’leri ekleyerek/kullanarak ve üniversitemizin Instagram hesabını etiketleyerek paylaşabilir,
  • İklim değişikliğine karşı #DönüşümünÖzÜ ailemizle birlikte hareket etmenin gücünü hissedebilirsiniz!

Hashtag önerileri:

#ÖzÜÇöpüneSahipÇıkıyor