Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 15, 2023 - Eyl 30, 2023

Özyeğin Üniversitesi Bisiklet Kulübü, “Pedallaya Pedallaya Göl Olur” Etkinliği Kapsamında Göller Yöresi’ni Dolaşarak Türkiye Göllerindeki Kuraklığa Dikkat Çekti

Tasarladıkları sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, ailemizi kampüs dışı aktivitelerle temsil etmeye ve gururlandırmaya devam ediyor. Son olarak ÖzÜ Bisiklet Kulübü; iklim değişikliği nedeniyle her geçen gün etkisini hissettiren kuraklığa ve su kıtlığına dikkat çekmek amacıyla Hayata Pedal Çevir Projesi kapsamında, 6 – 12 Temmuz 2023 tarihleri arasında “Pedallaya Pedallaya Göl Olur” etkinliğini organize etti.

Kulüp öğrencileri sürdürülebilirliği merkeze alarak hem üniversite paydaşları arasında hem de toplumda çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak için, Göller Yöresi’ndeki önemli gölleri kapsayan bir güzergahta pedal çevirdi. Anadolu’da yaşanan insan kaynaklı su kuraklığının tarım alanlarına ve yöntemlerine verdiği zararı, hayvanların göç rotalarının değişmesine ve dolayısıyla ekosisteme olan etkisini ve insanların yaşamına getirdiği zorlukları gözlemlemek, etkinliğin önemli amaçlarından birkaçıydı. ÖzÜ ailesinin çeşitli birimlerinden çalışanlarımız ve akademisyenlerimiz de öğrencilerimize bu anlamlı etkinlikte eşlik etti.

Düzenli olarak verilen trafikte takım sürüş eğitimleri, sürüş görevlisi katılımcılara verilen pratik takım sürüşü yönetimi eğitimleri ve sertifikalı ilk yardım eğitimli görevli ekip sayesinde, amatör ruhu koruyarak profesyonel disiplinle hareket eden ve yaklaşık bir yıldır bu etkinlik için aralıksız çalışan kulüp katılımcılarının keyifli etkinlik rotasında şu duraklar vardı:

6 Temmuz – Acıgöl (Afyonkarahisar)
7 Temmuz – Akgöl ve Salda Gölü (Burdur)
8 Temmuz – Yarışlı Gölü ve Burdur Gölü (Burdur)
9 Temmuz – Eğirdir Gölü (Isparta)
10 ve 11 Temmuz – Beyşehir Gölü (Konya)

Etkinlikte yer alan öğrencilerimizin isimleri şu şekilde: Arif Çakır, Arzu Nalbant, Emin Erol, İpek Debreli, Hayri Çivlik, Darya Mahcup, Nehir Kırmızısakal, Talha Soylu, Edanur Başer, Ramazan Soylu, Ercan Seviktek, Kaan Gönenli.

Bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesi için Bisiklet Kulübü’ne destek veren ÖzÜ yetkilileri ve diğer kişiler/kuruluşlar şöyle:

Sayın Rektör Prof. Dr. F. Esra Gençtürk
Öğrenci İşleri Dekanı Dr. Öğretim Üyesi Nilüfer Uğur Dalay
Öğrenci Gelişimi ve Deneyimi Direktörü Dr. Şerife Arslan
İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Metin Çavuş
Öğretim Görevlisi Volkan Davut Mengi
Güvenli Yaşam ve Çevre (HSE) Koordinatörü Hikmet Taşdemir
Sosyal Etkinlikler Koordinatörü Sinem Çakır başta olmak üzere birim çalışanları Şevval Çakır, Gürkan Karabulut, Emel Kısmet Aydınlı
Sürdürülebilirlik Platformu’ndan Arda Küçük
Spor Merkezi Müdürü Metin Açıkalın ve Spor Uzmanı Doğucan Bilgetürk
Outdoor Kulübü
SAS Kulübü
Otobüs şoförleri Selim Özkan ve Cevat Günay
Başmakçı İlçe Belediyesi
Yarışlı Köyü Muhtarlığı ve Ercan Bey
Lisinia Doğa Proje Alanı Kurucusu, Doğa Gönüllüsü Öztürk Sarıca
Senir İlçe Belediyesi
Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM)
Gedikli Köyü Muhtarlığı
Yenişarbademli İlçe Belediyesi
Beyşehir İlçe Belediyesi
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği
Beyşehir Bisikletliler Topluluğu
Küllüce Köyü’nden Suphi, Muammer, Hatice, Bediya Çakır
Başmakçı İlçesi’nden Hüseyin ve Şerife Okudan
Rota planlaması süreçlerine destek veren bisikletçiler: Esma Eser Açıkgöz, Mustafa Büyükkafalı,
Hepşenler Ailesi

Etkinlikte yer alan tüm paydaşlara, bu anlamlı projenin hayata geçmesindeki emekleri için teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yukarıda ismi geçen ÖzÜ ailesi üyelerini ise, böylesine önemli projelere imza atarak bizleri her zamanki gibi gururlandırdıkları için tekrar tebrik ediyoruz!