Kas 08, 2023 - Kas 29, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mohammed Elamassie, IZPHOTECH 2023’e Konuşmacı Olarak Davet Edildi

Özyeğin Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Optik Kablosuz Haberleşme Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM) İcra Ortak Direktörü Dr. Mohammed Elamassie, Dünya Fotonik Günü kapsamında 23-24 Ekim 2023’te İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde gerçekleşen uluslararası Fotonik Atölyesi’nin (IZPHOTECH 2023) ilk gününde davetli konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliği; IEEE Photonics Society ile optik ve fotonik alanlarındaki gelişmeleri destekleyen ve 1916’dan bu yana hizmet veren uluslararası Optica’nın, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndeki birimi olan IZTECH-OPS organize etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın açış konuşmacıları arasında olduğu iki günlük atölyede bilim insanları, lazer uygulamaları, fiber optik kablo ve ekran teknolojileri gibi başlıklar ile fotonik bilimi ve teknolojileri ile ilgili çalışmaları hakkında sunumlar yaptı. Dr. Mohammed Elamassie konuşmasında, dünya nüfusunun halen yüzde 40’a yakın bölümünde internete ve internet ağlarına bağlantının ya düşük olduğunu ya da hiç olmadığını belirtti. Dr. Elamassie mevcut durumun karasal olmayan ağ bağlantılarının (NTNs – non-terrestrial networks) kurulmasına zemin hazırladığının altını çizdi. Geliştirilen NTN ağ bağlantıları sayesinde küresel çaplı internet kapsayıcılığının 6G ve ötesine geçebileceğinin öngörüldüğünü söyleyen Dr. Elamassie, bu doğrultuda yapılan çalışmalarda dikkat edilmesi gereken konuları ve soruları katılımcılarla paylaştı.