Oca 09, 2024 - Oca 12, 2024

Özyeğin Üniversitesi, YÖK’ün 2023 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda 3 Kategoride Türkiye’deki En İyi Üniversiteler Arasında

Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK), Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının yürüttüğü süreçlerin izlenmesi ve belli kriterler üzerinden değerlendirilmesi amacıyla 2019’dan beri düzenli açıkladığı "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2023" yayımlandı. Yıl içinde her üniversiteye özel oluşturulan yıllık değerlendirme raporları doğrultusunda hazırlanan 5. genel rapora göre Özyeğin Üniversitesi, üç alanda Türkiye’deki en iyi üniversiteler arasında yer aldı. Üniversiteleri bilimsel üretim, akademik performans, üniversite-sektör iş birliği, araştırma-geliştirme faaliyetleri, uluslararasılaşma, toplumsal hizmet ve sosyal sorumluluk ile sürdürülebilirlik alanlarındaki kriterlere üzerinden değerlendiren yıllık genel rapora göre Özyeğin Üniversitesi’nin sıralamalardaki yeri şu şekilde:

• Yeşil, çevreci üniversite endeksinde en iyi sıralamaya sahip 3. üniversite; aynı zamanda bu sıralamadaki En İyi Vakıf Üniversitesi,
  • Sürdürülebilir yaşam endeksi sıralamalarında en başarılı 5 üniversiteden biri,
  • Üniversitelerin geçmiş verileri göz önüne alındığında, uluslararası fon destekli yürütülen proje sayısına göre istikrarlı gelişme gösteren ilk üç üniversite arasında.

Raporun tamamına bu linkten erişebilirsiniz: