Oca 26, 2024 - Oca 31, 2024

Özyeğin Üniversitesi Öğrencilerinin Dedeman Palandöken Ski Lodge Oteli’ni Yeniden Tasarlayacağı Projeler İçin Final Jürisi Gerçekleşti

Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Dedeman Hotels Resorts International, genç iç mimar adaylarının ilham verici ve yaratıcı fikirlerini turizm sektörüne kazandırmak amacıyla kapsamlı bir iş birliğine imza attı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin Dedeman Palandöken Ski Lodge Oteli’ni proje kapsamında, ders programlarıyla eş zamanlı yürütüldüğü bir süreçte yeniden tasarlaması hedefleniyor.

İş birliğinin ilk aşaması olarak 33 kişiden oluşan Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri 5 Ekim 2023’te Park Dedeman Bostancı Otel’de ağırlandı. Markanın üst düzey yöneticileri ve mimarlık ekibi, Dedeman kurumsal kimliğine ve standartlarına ilişkin sunumlar yaparak Dedeman markasının tasarım yaklaşımlarını öğrencilerle paylaştı.

İş birliği kapsamında 29 öğrencinin, 2023-2024 akademik yılının güz dönemi sonuna kadar projelerini tamamlaması; vize ve final jürilerinde Dedeman’ın üst düzey yöneticileri ile mimari ekip liderlerinin de yer alacağı değerlendirmeler sonrası, uygulamaya uygun görülen bir proje seçilmesi halinde projenin satın alınarak seçilen bir Dedeman oteline uygulanması öngörülmüştü. Proje için oluşturulan INAR 401 İç Mimarlık Tasarım Stüdyosu V (Interior Design Studio V) dersinin final jürisi 9 Ocak 2024 Salı günü 09.00-16.00 arasında Özyeğin Üniversitesi AB4 Binası G25 seminer salonunda gerçekleşti. 28 öğrencinin projelerini sunduğu jürinin sonunda Rıfat Dedeman’ın da katılımıyla bir tören gerçekleştirildi. Uygulamaya uygun görülen bir veya daha fazla proje seçilmesi halinde, projeler satın alınacak ve seçilen bir Dedeman oteline uygulanacak.