Şub 12, 2024 - Şub 15, 2024

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behlül Üsdiken’in Kitabı “Türkiye’de İş Dünyası İçin Yükseköğretim” Yayımlandı

Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behlül Üsdiken’in “Türkiye’de İş Dünyası için Yükseköğretim: Osmanlı’dan Günümüze” başlıklı kitabı, İmge Kitabevi Yayınları tarafından Ocak 2024’te yayımlandı.

Prof. Üsdiken kitabında; Türkiye’de iş dünyası için yükseköğretim yapılanmasının yaklaşık 140 yıllık tarihsel sürecini, büyük ölçüde birincil kaynaklara dayandırarak incelemektedir. Osmanlı Dönemi’nden bu yana ticaret hayatı için eğitimin ne zaman ve nasıl ortaya çıktığını, Cumhuriyet sonrası dönemde gerçekleşen değişiklikleri, “işletmecilik” tabirinin ortaya çıkışını, dünyada ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde süregelmiş iş idaresi eğitimi uygulamalarının Türkiye’ye hangi dönemde ve koşullarda girdiğini ve daha pek çok konuyu ele alan kitap, alanında yayımlanan en kapsamlı eserdir. Bu yönüyle; hem iş dünyasına yönelik veya genel anlamda yükseköğretim üzerine araştırma yapanların hem de bu dalda eğitim veren kuruluşlarda çalışanların ve öğrenim gören öğrencilerin ilgisini çekecek bir kaynaktır.

Kitaba ilişkin daha fazla bilgiye İmge Kitabevi Yayınları web sitesinden ulaşılabilir: https://www.imge.com.tr/kitap/turkiye-de-is-dunyasi-icin-yuksekogretim-osmanlidan-gunumuze- behlul-usdiken-9786256455252