Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 20, 2024 - Şub 22, 2024

Yarın! - Küresel Sorunlarda Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliklerini Aramak Paneli

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Birleşmiş Milletler tarafından küresel sorunlara çözüm aramak için oluşturuldu. 2016 yılından beri SKAlar birçok sorunun tespitinde ve çözülmesinde yol gösterici oldu. Fakat doğal afetler, ekonomik krizler, çevre sorunları, gıda-su kıtlığı gibi problemler ve bu problemlerin getirdiği sonuçlar halen her kesimi eşit derecede etkilemiyor. En görünür olan eşitsizliklerden bir tanesi de toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri. Küresel boyutta bir sorundan bahsederken bile toplumsal cinsiyet temelli eşitsizlikler bu sorunu katmanlayabiliyor ve daha karmaşık bir hale getiriyor.

Peki toplumsal cinsiyet eşitsizliği neden farklı sorunlar yaratıyor? Neye sebep oluyor? Bu eşitsizlikler neden arka planda kalıyor veya konuşulmuyor? Neden küresel sorunun kendisi kadar görünür değil? Küresel sorunları çözmeye çalışırken toplumsal cinsiyet eşitsizliği gündemini nasıl çözüme dahil edebiliriz? 

“Küresel Sorunlarda Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliklerini Aramak” paneli tam da bu soru ve sorunların kesişiminde duruyor. 21 Şubat günü yapacağımız panelde küresel sorunların içindeki toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini konuşacağız. Daha da önemlisi bu sorunların ötesine bakarak, nasıl daha eşit bir gelecek kuracağımızı tartışacağız.

Bu panel 2. ÖzÜ Gender Ideathon kapsamında düzenlediğimiz panel serimizin ilki olacak. Panelimiz, Özyeğin Üniversitesi mensupları başta olmak üzere herkesin katılımına açıktır ve hepinizi bu sorunları tartışmaya davet ediyoruz. Gelin küresel sorunları ve bu sorunların içindeki cinsiyet eşitsizliklerini birlikte konuşalım!

ÖzÜ-X B27 alanında gerçekleşecek panelimiz aynı zamanda Zoom’dan da yayınlanıyor olacak.

 

Etkinlik Adı: Küresel Sorunlarda Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliklerini Aramak

Etkinlik Tarihi ve Saati: 21 Şubat 2024- 13:00

Etkinlik Mekânı: ÖzÜ-X B27 ve Zoom

Etkinlik Dili: Türkçe

Kayıt Linki: https://ozyegin-edu-tr.zoom.us/meeting/register/tJwof-mgrzMoG9e6iBQf0fFwBCQbEEdmoHKw