Mar 26, 2018

Basında ÖzÜ - Zeytini Plastiğe Dönüştürdü!

Ekonomi Servisi

ULUDAĞ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde düzenlediği 7. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. OİB'in Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı'nda birinciliğe, zeytin çekirdeğinden doğada kaybolan ve antimikrobiyal biyoplastik granül üreten projesiyle Duygu Yılmaz ve ekibi layık görüldü. Komponent Tasarım Yarışmasında ise öğrenci kategorisinde birinci plazma teknolojisiyle araçlardaki aerodinamik (havanın kuvvetsel etkileri) kayıpları azaltan projesiyle Emre Akgül ve Emre Uygun, Profesyonel kategoride birinci de karbon emisyonunu düşüren projesiyle Özyeğin Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Özgür Ertunç ve ekibi oldu.

'Avrupa'yı Yakalarız'

Otomotivde girişimci projelere iki gün boyunca toplam 210bin TL ödül verildi. Etkinliğe ev sahipliği yapan Özyeğin Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı ve Fiba Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Genç Girişimcilere Tavsiyeler" başlıklı konuşmasında "Türkiye'de 2010 yılında 11 girişim 19 milyon dolar, 2017 yılında 167 girişim 177 milyon dolar yatırım aldı. Bu konuda zamanla Avrupa'daki bazı ülkeleri yakalayacağız" dedi.