Mayıs 14, 2018

“Sürdürülebilir Yaşam Penceresinden Yerel ve Kırsal Kalkınma” kitabı okurla buluştu

Türkiye için uygulanabilir bir kırsal kalkınma modeli yaratma hedefini benimseyen Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, 2009 yılından bu yana Bitlis ve Kilis köylerinde saha çalışmalarını ve yerele dair politika önerilerini kapsayan “Kırsal Kalkınma Programı”nı yürütüyor. Programın eğitim ayağında dört yıldır sürdürülen “Yerel ve Kırsal Kalkınma Uzmanlık Eğitimi Sertifika Programı” çerçevesinde çok sayıda akademisyen uzmanlık alanlarında eğitim verirken, üretici temsilcileri de deneyimlerini aktarıyorlar. Bu eğitim programlarında ele alınan konular, “Sürdürülebilir Yaşam Penceresinden Yerel ve Kırsal Kalkınma” kitabında derlenerek okura sunuluyor. Özyeğin Üniversite Yayınları'ndan çıkan kitap bir yandan okuru yeni bir kalkınma paradigmasını tartışmaya davet ederken; diğer yandan üretici örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler, politika yapıcılar ve sahadaki uygulayıcılar için de işlevsel bir kaynak oluşturuyor.

Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyelerimizden Faik Gür’ün editör, Deniz Sert ve Alper Yağcı’nın da yazar olarak katkı sunduğu kitap Boğaziçi Üniversitesi’nde 5 Mayıs 2018’de gerçekleşen bir panelle kamuoyuna sunuldu.