Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 28, 2018

İnşaat Mühendisliği öğrencilerimizin projesi En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü’nü kazandı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından 6-8 Mayıs’ta gerçekleştirilen “Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı” yarışmasının ödül töreninde İnşaat Mühendisliği bölümümüzden yarışmaya katılan takım, En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda 4.sınıf İnşaat Mühendisliği öğrencilerimiz; Oğuzcan Çatlıoğlu, Ergun Göksu, Mehmet Mert Genç, Aykut Kekliktepe ve Hüseyin Berkay Yıldırım, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Taner Yılmaz'ın rehberliğinde En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı. Takımımız aynı zamanda En İyi İletişim Becerisi ve Sunum kategorisinde üçüncülük, poster sıralamasında ise dördüncülük derecelerini elde etti.

Projeler, 7 Mayıs'ta İstanbul Osmanlı Arşivleri Kağıthane Binası'nda yapılan finalde deprem etkisi yaratan sarsma masasında test edildi. Deprem testinde yıkılmayan tasarımlarda aynı zamanda ekonomik ve estetik puanlama gibi kriterler de göz önünde bulunduruldu. Öğrencilerimiz, 6-7 Mayıs’taki büyük finalin ardından 8 Mayıs’ta gerçekleşen ödül töreninde ödüllerini teslim aldılar.