Tem 27, 2018 - Ağu 27, 2018

Hukuk Fakültesi Öğrencilerimiz “Nuremberg Moot Court 2018“ Uluslararası Ceza Hukuku Dava Yarışmasından Başarılarla Döndü

Almanya’nın Nürnberg şehrinde gerçekleştirilen "International Nuremberg Principles Academy“ ve  “Criminal Law Research Uni of the FAU“ ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Nuremberg Moot Court 2018“ uluslararası ceza hukuku dava yarışmasına Türkiye’den katılan ilk ve tek takım olan Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi (ÖzÜ Hukuk), yarışmanın ilk duruşmasında (PRI) Amerika Birleşik Devletleri’nden Creighton Law School ile karşılaştı. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Creighton Law School ile 11 puan alarak berabere kalırken, takım üyelerinden dördüncü sınıf öğrencimiz Berkan Özer, ilk duruşmada en iyi konuşmacı seçildi. Aynı yarışmanın 27.7.2018 günü yapılan ikinci etabında ise, dördüncü sınıf öğrencimiz Beste Turan, yarışan farklı üniversitelerin ekipleri içinden  jüri tarafından en iyi konuşmacı kategorisinde ikinci seçildi.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.