Ara 17, 2018 - Ara 18, 2018

Dünyaca ünlü tarihçi ve araştırmacı Prof. Dr. Sanjay Subrahmanyam Özyeğin Üniversitesi’nde konferans verdi

Özyeğin Üniversitesi, kuruluşunun 10. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinliklere, tarih alanındaki uluslararası çalışmalarıyla tanınan bilim insanı Prof. Dr. Sanjay Subrahmanyam’ın konuk olduğu konferans ile devam etti. 12 Aralık 2018 tarihinde Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen “1680’lerde İmparatorluklar ve Bağlantılı Tarihler” başlıklı konferansı akademisyen, öğrenci ve tarih meraklılarından oluşan izleyici grubu ilgiyle takip etti. Özyeğin Üniversitesi’nin konuğu olarak İstanbul’a gelen Prof. Subrahmanyam ayrıca 14 Aralık’ta Bomonti Ada’da düzenlenen özel bir etkinlikte “From Modernization to Early Modernity: Changing Perspectives in the Connected Histories and Historiographies of the Ottoman and Mughal Worlds” başlıklı panele de katıldı. Özyeğin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen her iki etkinlikte de Prof. Dr. Sanjay Subrahmanyam’a, Harvard Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Kafadar eşlik etti.

Araştırma ve çalışmalarını dünya tarihinin Ortaçağ ve erken modern dönemlerine dair konularda sürdüren ve pek çok uluslararası ödüle sahip Prof. Dr. Subrahmanyam, 2004 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’ndeki University of California’da (UCLA) sosyal bilimler alanında Irving ve Jean Stone Kürsüsü Başkanlığını yürütüyor. 2012 yılında İnsani Bilimler alanına katkılarıyla Infosys Ödülü’nü alan Prof. Subrahmanyam’ın “L'inde sous les yeux de l'Europe: Mots, peuples, empires” adlı kitabı, “Musée du Quai Branly” tarafından Martine Aublet Ödülü’ne de layık görüldü.