Nis 21, 2017

Üniversitelerarası Genç Ceza Hukukçuları Kongresi’nin 13.’sü KKTC ve Türkiye'nin Dört Bir Yanından Üniversitelerin Katılımıyla Gerçekleşti

Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dr. h.c Yener Ünver'in fikir öncüsü ve organizatörü olduğu, yapılış biçimi ve niteliği ile tüm hukuk branşları açısından Türkiye'de yapılan tek kongre olma özelliği ile öne çıkan Üniversitelerarası Genç Ceza Hukukçuları Kongresi, 21-22 Nisan’ da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu yıl 13.’sü düzenlenen kongreye KKTC ve Türkiye'nin dört bir yanından altı Hukuk Fakültesi'nin yanı sıra, üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. Yener Ünver ile Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Özlem Yenerer Çakmut, Arş. Gör. Merve Selin Şohoğlu, Arş. Gör. Zehra Başer Doğan katıldı. Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz Elif Ergüç ve Elif Pelin Tanverdi ise kongre kapsamında "Ceza Normlarının Yer Bakımından Uygulanması" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. 2007 yılından bu yana senede bir veya iki kez, Türkiye Cumhuriyeti, Almanya, Azerbaycan ve KKTC'den önemli Hukuk Fakültelerinin katılımıyla düzenleniyor.

Prof. Dr. Dr. h.c. Yener Ünver konuyla ilgili olarak, “Bu Kongre, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin ceza ve ceza muhakemesi kurumlarına ilişkin sunum yapmalarına, belirli bir konuda çalışmalarına ve sunum yeteneklerini geliştirmelerine imkân tanıyor. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin bilimsel çalışma yöntemlerini öğrenerek, yapılan çalışmayı hukuk tekniği ile bizzat yazıp yüzlerce öğrenci ve akademisyenler huzurunda sunma yeteneğini kazanmalarını sağlıyor. Öğrenciler bu kongreye 3-4 ay boyunca akademisyenler ve asistan takım çalıştırıcılarıyla teorik ve pratik çalışmalarla hazırlanıyor. Seçkin üniversitelerin ev sahiplikleri ve sunumlarıyla yapılan ve bu yıl yedi üniversitenin katıldığı kongreye KKTC, Almanya ve Azerbaycan'dan da katılımlar oluyor. Kongre aynı zamanda, her kesimden farklı statüde hukukçuların da izleyici olarak katılımlarına açık şekilde düzenleniyor. Sunumlar sonrası her oturum için ayrılan soru-cevap sürecinde, her hukukçu soru veya ek anlatımlarla katkı sağlıyor. Bu çok kapsamlı kongre serisinin, öğrencilerin mesleki bilgilerini pekiştirmelerine ve 360 derece gelişimlerine katkısı açısından çok faydalı olduğuna inanıyorum,” diye konuştu.