Nis 22, 2017

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Anadolu’daki Çocukları Sevindirerek Kutluyoruz…

Duyarlı ÖzÜ bu yıl, 23 Nisan vesilesi ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki çocuklara bisiklet, eğitim malzemesi ve çok daha fazlasını götürmek için yola çıkıyor.

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı ve Psikoloji Bölümü öğrencilerimiz Tatvan’ın Kavar bölgesindeki üç okula bisiklet, bilgisayar, resim malzemeleri, eğitici oyuncaklar ve çok daha fazlasını götürüyor.

Öğrencilerimiz ve Duyarlı ÖzÜ ekibi, Erzurum’un Tortum bölgesine giderek orada yaşayan çocuklara bisikletlerini elden teslim edecek, onlara güvenli sürüş taktiklerini öğretecek ve köy okulunun dokuz sınıfını hep birlikte boyayacak.

İhtiyaç sahibi çocuklara hediyeler götürmenin yanı sıra ÖzÜ öğrencileri, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı’ nın önemli kalkınma çalışmaları gerçekleştirdiği, okullar inşa ettiği; bal ve süt üretimi için yatırım yaptığı yerleri de ziyaret etme fırsatı bulacak; Türkiye’nin kırsal kesimlerinde büyüme öyküsüne bizzat tanıklık edecek ve Tatvan ile Erzurum’daki halka faydalı olabilecek sosyal sorumluluk projeleri hakkında yeni bakış açıları kazanacak.

Bu ziyaretler sırasında oynanacak toplu oyunlar ve gerçekleştirilecek sohbetler vasıtasıyla ÖzÜ öğrencileri, çocuklara ilham kaynağı olacak ve üniversite eğitiminin geleceklerini nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini onlara gösterecek.

Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.