Nis 28, 2017

OKATEM Ekibi Uluslararası NI Mühendislik Etki Ödülleri’nde Finalist

Prof. Dr. Murat Uysal Liderliğindeki OKATEM Ekibi, National Instruments (NI) tarafından düzenlenen Mühendislik Etki Ödülleri’nde “RF ve Mobil Haberleşme” kategorisinde finale kaldı.

National Instruments (NI) firması tarafından düzenlenen Mühendislik Etki Ödülleri’nde bu yıl Prof. Dr. Murat Uysal liderliğindeki Optik Kablosuz Haberleşme Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM), “LiFi Tabanlı Akıllı Ulaşım Sistemlerinde NI PXI Platformu Kullanımı” araştırmasıyla adını finale yazdırarak büyük bir başarıya imza attı.

2009 yılından beri düzenlenen ve 8 kategoride düzenlenen yarışmada Prof. Dr. Murat Uysal liderliğinde Burak Kebapçı ve Ömer Narmanlıoğlu’dan oluşan OKATEM ekibi, LiFi teknolojisinin araçlar arası haberleşme sistemlerinde kullanımı konusunda yaptıkları araştırma ile “RF ve Mobil Haberleşme” kategorisinde başvuruda bulundu. OKATEM ekibinin başvurusu, aynı kategoride yarışan dünyanın farklı ülkelerinden yapılan 130 başvuru arasından finale kalan iki çalışmadan biri oldu. NI Mühendislik Etki Ödülleri, 22 – 25 Mayıs tarihleri arasında A.B.D’nin Texas eyaleti Austin şehrinde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Optik Kablosuz Haberleşme Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM) Hakkında:
Üniversitemiz bünyesinde yer alan araştırma merkezlerinden OKATEM, Türkiye’de optik kablosuz haberleşme alanda faaliyet gösteren ilk Ar-Ge Merkezidir. OKATEM, 2015 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile kurulmuştur. Merkezin amacı üniversite ve özel sektör işbirliği ile telekomünikasyon sektöründe çığır açma potansiyeline sahip optik kablosuz haberleşme alanında bilgi ve teknoloji üretimini ve transferini sağlayacak ortak kullanım alanı oluşturmak ve yürütülecek Ar-Ge faaliyetleri ile yenilikçi optik kablosuz haberleşme çözümlerinin yerel imkanlar ile üretilmesine imkan sağlamaktır.

National Instruments Hakkında:
A.B.D originli National Instruments (NI), test, ölçüm ve kontrol çözümleri için donanım ve yazılım üreten uluslararası bir şirket olup 50’ye yakın ülkede faaliyet göstermektedir. NI, dünya genelinde mühendis, bilim adamları ve araştırmacıların kendi entegre donanım ve yazılım platformlarını kullanarak ürettiği çalışmaları özellikle desteklemektedir. Bu desteğin göstergelerinden biri olarak 2009 yılından beri düzenlediği NI Mühendislik Etki Ödülleri (NI Engineering Impact Awards) ile NI platformlarının kullanıldığı yenilikçi ve yaratıcı mühendislik çalışmalarını ödüllendirmektedir.