Mar 13, 2019 - Mar 15, 2019

Öğretim Görevlisi Selçuk Bilgin’e EAQUALS tarafından Yılın Öğretmeni Ödülü

Yabancı Diller Yüksekokulu’nda gerçekleştirmiş olduğu dil öğrenme sürecinde çevrimiçi uygulamaların öğrenci yaratıcılığını ve katılımını destekleme amaçlı kullanılması adlı çalışması ile Öğr. Gör. Selçuk Bilgin, EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) tarafından 2019 yılında Yılın Öğretmeni Ödülü’nü almaya hak kazandı. Dil eğitimi alanında mükemmeliyeti ve sürdürülebilirliği hedef alan bu ödül için aşağıdaki ölçütler göz önünde bulundurularak değerlendirme yapıldı:

• Her türlü farklı geçmiş ve öğrenme becerilerine sahip öğrencilere ilham verebilme,
  • Öğrenciler ve meslektaşları üzerine olumlu etki oluşturabilme,
  • Destekleyici ve teşvik edici öğrenme ortamları oluşturabilme,
  • Yenilikçi ve etkili ders stratejileri ve değerlendirme tekniklerini kullanabilme

1991 yılında kurulmuş olan EAQUALS 30'dan fazla ülkeden dil eğitim merkezini ve dil eğitimini aktif olarak destekleyen ulusal ve uluslararası kuruluşları bir araya getirmektedir. Aynı zamanda dil eğitimi alanında müfredat geliştirme, öğretmen eğitimi, ölçme ve değerlendirme ve okul yönetimi gibi alanlarda araştırma ve çalışmalar yürütmektedir.