Mar 29, 2019 - Nis 06, 2019

2018 – 2019 Bahar Dönemi Lisansüstü Öğrencileri için Dersten Çekilme (EMBA, MBA, MSFE ve MAENT hariç)

Sevgili Öğrenciler,

2018 – 2019 Bahar döneminde kayıtlı olduğunuz derslerden çekilme işleminizi 01 Nisan 2019 Pazartesi saat 10:00 – 05 Nisan 2019 Cuma saat 16:00 arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS)’nde “Ders Kayıtları” sayfasından yapabilirsiniz.

Dersten çekilme işlemleri için dersin öğretim elemanından veya danışmanınızdan onay almanıza gerek yoktur. Dersten çekilme işlemini yaptığınız anda hiçbir onaya gerek kalmadan işleminiz tamamlanmış olacaktır. Dersten çekilme tarihleri sona erdikten sonra dersten çekilme ve iptal işlemi yapılamaz.

Dersten çekilme ile ilgili kurallara Dersten Çekilme sayfasından ulaşabilirsiniz.

Online Dersten Çekilme Adımları

• Dersten çekilme işlemi: Öğrenci, SIS – Ders Kayıtları sayfasında, “Kayıtlı Olduğum Dersler” Kutusunda, kayıt durumu “Kayıtlı” olan dersler arasından çekilmek istediği dersi seçer ve “Dersten Çekilme” Butonuna basar.
  • Dersten çekilme iptali: Öğrenci, SIS – Ders Kayıtları sayfasında, “Kayıtlı Olduğum Dersler” Kutusunda, kayıt durumu çekilinen” olan dersler arasından çekilme durumunu iptal etmek istediği dersi seçer ve “Dersten Çekilmeyi İptal Et” Butonuna basar.
  • Yapılan işlemin akademik tarihçenize yansıdığını, “Dersler, Notlar ve Transkript” menüsünde, kayıtlı olduğunuz derslerden ve transkriptinizden görüntüleyebilirsiniz.

Sevgilerimizle,

Öğrenci Hizmetleri