Nis 04, 2019 - Nis 07, 2019

Dünya Saati (Earth Hour) Hareketine Destek Oluyoruz!

Başta iklim değişikliği olmak üzere dünyadaki çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 2007 yılından bu yana WWF tarafından yürütülen Dünya Saati (Earth Hour) Hareketi, çevresel sorunlara gösterilen duyarlılığın küresel bir ifadesi olarak her yıl dünyanın dört bir yanından katılımla, bir saatliğine ışıklar söndürülerek gerçekleşiyor.

Sürdürülebilirliği her açılımı ile destekleyen bir üniversite olarak biz de 6 Nisan Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında Yurt Reviri, Kütüphane ve 7/24 alanı, AB1 Güvenlik Merkezi, Tüm Güvenlik Noktaları, Gürsel Mobo, Yurt Mini Quad (iç avlular), Yurt- ScOLa Arası Yürüyüş Yolu ve Yeni Servis Alanı hariç, kampüsümüzün diğer bölümlerindeki ışıkları söndürerek Dünya Saati Hareketine destek olacağız.

Gezegenimizin geleceğine önemli bir katkı sağlayan bu harekete, dileyen ÖzÜ mensupları da bulundukları mekânlarda ışıklarını söndürerek destek olabilirler. Hepimiz için daha güzel ve yaşanabilir bir dünya dileğiyle…

Prof. Dr. Esra Gençtürk