Nis 16, 2019

Corporate & Startup Day 2019 Etkinliği Özyeğin Üniversitesi İş Birliğiyle Gerçekleştirildi

Özyeğin Üniversitesi, Endeavor Türkiye, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Girişimci Kurumlar Platformu ve Bizz Consulting iş birliğiyle düzenlenen Corporate & Startup Day 2019 etkinliği, Türkiye’de Startup dünyasına yön veren liderler, şirketler ve startup’ları üçüncü kez bir araya getirdi. Özyeğin Üniversitesi’nin iş ortaklığında düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın da katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk gerçekleştirdi. Startup dünyası için alanındaki bu en büyük etkinlik olan Corporate & Startup Day’de, ekosistemi desteklemek ve yenilikçi fikirleri geliştirerek ticari faaliyete dönüştürmek amacıyla üç önemli başlıkta ödüller de dağıtıldı. Katılımcılar ödüllerini Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün elinden aldı.

Toplam 3 kategoride düzenlenen ödüllerin ilk kategorisi olan En İyi Kurumiçi Girişim Projesi’nde ilk üç:

1. Softtech (İş Bankası iştiraki) şirketinin liman yönetim uygulamasını üreten Gullseye girişimi birinciliği,
  2. Aygaz şirketinin bayileri ile e-ticaret şirketlerine kargo hizmeti vermek için geliştirdiği Aykargo girişimi ikinciliği,
  3. Farplas şirketinin otomotiv ekosistemi için geliştirdiği akıllı araç telematik veri platformu olan Comodif girişimi iseüçüncülüğü elde etti.
İkinci kategori olan En Etkili Şirket & Girişim İşbirliği’nde ilk üç:
  1. Anadolu Efes şirketinin Pubbinno girişimi ile birlikte geliştirdiği akıllı vana olan Smart Beer Tap projesi birinciliği,
  2. Borusan Enerji şirketinin Terantum girişimi ile birlikte geliştirdiği yapay zeka ile rüzgar türbini üretim tahmini yapan projesi ikinciliği,
  3. Albarakatürk şirketinin Inooster girişimi ile birlikte geliştirdiği tahsilat oyunlaştırma projesi üçüncülüğü elde etti.
Son kategori olan En İyi Kurumiçi Girişimcilik programı kategorisinde ise Koç Holding İnovasyon Programı birinci oldu.