Mayıs 13, 2019 - Mayıs 17, 2019

7DayChallenge’da Ödüller Sahiplerini Buldu

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Özyeğin Üniversitesi ve İsveç Enstitüsü iş birliğiyle gıda israfını, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir beslenme alışkanlığı ile önleyecek projeler geliştirmek amacıyla hayata geçirilen ödüllü “7DayChallenge” projesi sonuçlandı. Türkiye’de ilk defa Özyeğin Üniversitesi’nde uygulanan ve sosyal medya aracılığıyla yürütülen projeye 40’a yakın başvuru gerçekleşti. İsveç İstanbul Başkonsolosluğu tarafından oluşturulan jürinin titiz değerlendirmesi sonucunda 13 kişiye farklı kategorilerde ödüller verildi.

Ödül töreni 6 Mayıs 2019 tarihinde İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hydén ve Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrenci kulüplerimizin desteğiyle Sosyal Gelişim Ofisi tarafından 7 günde 7 değişim sloganıyla “Yeme biçimimizdeki küçük değişikliklerle, ürettiğimiz atığı azaltmamız ve doğayı korumamız mümkün” diyerek yürütülen projede ödül alan isimler ise şöyle:

En iyi 3 uygulamayı yapan 3 kişiye büyük ödül*:

Ahmet Furkan Yılmaz, İda Gürsoy Pullu, Uğur Özküsen

1 kişiye Jüri özel ödülü:

Ümmügülsüm Erdim

1 kişiye Sosyal Gelişim Ofisi ödülü:

Sude Arslan

8 kişiye ise farklı kategorilerde İsveç kökenli markalardan oluşan ödüller dağıtıldı:

Belen Bakar, Cenan Koçak, Ceren Kalan, Melike Balkaya, Irmak Kars, Miray Güldalı, Sena Nur Yılmaz, Yasemin Cansu Özcan

*Ödül sponsorları; Electrolux, Ikea, H&M, Oriflame, Dedicated