Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 22, 2019 - Mayıs 30, 2019

“Alman ve Türk Ceza Hukukuna İlişkin Araştırmalar” serisinin UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDELER VE CEZA HUKUKU başlıklı 6. cildi yayınlandı

Özyeğin Üniversitesi Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi “Alman ve Türk Ceza Hukukuna İlişkin Araştırmalar” serisinin UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDELER VE CEZA HUKUKU başlıklı 6. cildini yayınlamıştır.

Uyuşturucu madde sorununun, sınırları aşan bir boyuta ulaşmış olması nedeniyle ulusal hukuk düzenlerinin sınırlarını aşıp karşılaştırmalı hukuktaki düzenlemeler, özellikle de mehazımız olan Alman mevzuatı ve içtihatlarının incelenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda bu alandaki temel sorunlar, karşılaştırmalı Alman-Türk Ceza Hukuku Semineri kapsamında, Kasım 2017 tarihinde, Göttingen Üniversitesi’nde ele alınmıştır. Bu toplantı, İstanbul Özyeğin Üniversitesi Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Göttingen Georg-August-Üniversitesi Suç Bilimleri Enstitüsü arasında uzun yıllardır devam eden başarılı işbirliğinin devamıdır. “Alman ve Türk Hukukuna İlişkin Araştırmalar” serisinin 6. cildi bu seminerde ele alınan konuları kapsamaktadır. Yayının Türk ve Alman hukukçulara faydalı olmasını temenni ederiz.