Eki 17, 2019 - Eki 24, 2019

Basında ÖzÜ - 2 Milyar Kişi Gıda Sorunu Yaşıyor

Sözcü

Birleşmiş Milletler korkunç tabloyu ortaya koydu

2 milyar kişi gıda sorunu yaşıyor

Dünyada 4 kişiden birinin düzenli olarak sağlıklı gıda bulma imkanı yok. Açlık çekenlerin sayısı ise 810 milyonu aştı. Yaklaşık 10 kişiden biri aç.

BİRLEŞMİŞ Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verileri, dünyadaki korkunç durumu gözler önüne serdi. Rapora göre, açlık yaşayan insan sayısındaki artış devam ediyor. Dünyadaki her 10 kişiden birisi aç. Yetersiz beslenen ve açlık yaşayan insan sayısı 2018'de 811 milyonun üzerine çıktı. "Besleyici, sağlıklı ve yeterli miktarda gıdaya düzenli olarak erişme" anlamına gelen "gıda güvenliği" konusunda da durum vahim.

Oran Hızla Yükseliyor

16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle açıklanan rapora göre dünya üzerinde 1.3 milyar insan 'şiddetli' seviyede gıda güvensizliği çekiyor. Buna 'orta' seviyedeki gıda güvensizliği de eklendiğinde dünya nüfusunun dörtte biri, yani yaklaşık 2 milyar kişinin gıda güvensizliği ile karşı karşıya olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Acil önlem alınmadığı takdirde bu sayının daha da artacağı belirtiliyor.

GİDEREK ARTAN AÇLIK SORUNU BUTUN ÜLKELERİ İLGİLENDİRİYOR

BM raporunu değerlendiren Özyeğin Üniversitesi'nden Dr. Faik Gür, "Önümüzde büyük bir sorun var. Bunun temelleri bütün ülkeleri ilgilendiriyor" diye konuştu.