Kas 28, 2019 - Ara 28, 2019

Prof. Dr. Esra Gençtürk 28. Kalite Kongresi’nde konuştu

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) iş birliğiyle gerçekleştirilen 28. Kalite Kongresi, 26 – 27 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi. Bu yıl “Çözüm Özünde! – Fix the Basics!” ana başlığıyla düzenlenen kongrenin ilk gününde KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Görgün Özdemir’in yanı sıra TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ve Ekonomist Nouriel Roubini gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk ise 28. Kalite Kongresi’nde “Güncel Sorunlara Çözümler: Eğitim” başlıklı panelde konuştu. Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başkanlığını yaptığı oturumda Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yanı sıra TED Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Öktem Vardar ile Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Işık Tüzün de konuşmacı olarak yer aldı.

Okul öncesi de dahil olmak üzere tüm eğitim süreçlerinde kalitenin nasıl ele alınması gerektiğinin tartışıldığı oturumda konuşan Prof. Dr. Esra Gençtürk, "Gerek temel eğitimde ve gerekse de üniversitelerde nitelik hala çok tartıştığımız bir konu. Üniversitelerin kendi öğrencilerini seçme şansı yok. Tamamen sınava ve girdiye odaklı bir model. Ancak öğrencilerin 4 – 5 yıl sonra hangi donanımlarla mezun olduğu çok daha önemli. İşte bu aşamada tüm üniversitelere sorumluluk düşüyor. Bunlardan en önemlisi de odağa "öğrenen" olarak öğrenciyi  almakla başlıyor.  Üniversiteye başlayan öğrencilerimizin kayıtlı oldukları program özelinde akademik ve teknik kazanımlarının yanı sıra sahip olduğu yetkinlikleri geliştirmek kadar sahip olmadıkları yetkinlik ve becerileri de edinmeleri için yapmamız gerekenler var" dedi.