Anna

Araştırma Alanları

Çok Kültürlü Bir Ortamda Rus Dili Öğretimi, Rusça Grameri, Çift Anadillilik

Biyografi

Anna Ekici, Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda Rusça öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Slav Filolojisi alanında, Moskova Pedagojik Devlet Üniversitesi’nden 2012 yılında lisans derecesini, A.S. Puşkin Devlet Rus Dili Enstitüsü’nden ise 2023 yılında yüksek lisans derecesini almıştır. Aynı zamanda, Moskova Devlet Üniversitesi’nden, “Yabancılar için Rus Dili Eğitim Metodolojisi Uzmanlık Programı” sertifikasına sahiptir. Özyeğin Üniversitesi’ne katılmadan önce, Rusya’da devlet okullarında Rus Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapmış ve Moskova bölgesinde yabancılar için düzenlenen dil programlarında Rusça dersler vermiştir.