06.05.2015

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen, Prof. Dr. Donatella della Porta  tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Democratic Spaces: Gezi Park Two Years After’ başlıklı etkinliğimize davetlisiniz.

Prof. Dr. Donatella della Porta Toplumsal Hareketler Çalışmaları Merkezi’nin (Cosmos) direktörlüğünü yaptığı European University Institute Siyasi ve Sosyal Bilimler Bölümü’nde Sosyoloji profesörüdür. Kendisi aynı zamanda altı Avrupa ülkesinde gerçekleşen toplumsal hareketlerdeki demokrasi kavramlarının ve pratiklerinin analizi üzerinde çalışan Demos projesini de yönetmiştir. Şu anda Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Latin Amerika’daki demokratikleşme süreçlerine sivil toplumun katılımını inceleyen önemli bir ERC projesi olan Mobilizing for Democracy projesinde çalışmaktadır. Ayrıca European Political Science Review (ECPR) eş-editörüdür. 2011’de politik sosyoloji alanındaki üstün başarılarından dolayı Mattei Dogan Ödülü’nü kazanmıştır. Toplumsal hareketler, kamu düzeninin kontrolü, katılımcı demokrasi ve siyasi yolsuzluk çalışma alanlarının başında gelmektedir. Yakın zamandaki yayınlarından bazıları şunlardır:

•             Mobilizing for Democracy: Comparing 1989 and 2011. Oxford: Oxford University Press, 2014.
•             Can Democracy be Saved? Oxford: Polity Press, 2013.
•             Clandestine Political Violence. Cambridge: Cambridge University Press, 2013.
•             Meeting Democracy. Cambridge: Cambridge University Press, 2013 (With Dieter Rucht).
•             Blackwell Encyclopedia on Social and Political Movements. Blackwell, 2013 (With Davide Snow, Bert Klandermans and Doug McAdam (eds)).
•             The Hidden Order of Corruption: An institutional approach. Ashgate, 2012 (With Alberto Vannucci).
•             The Policing of Transnational Protest. Aldershot: Ashgate, 2006 (With Abby Peterson and Herbert Reiter (eds)).
•             Globalization from Below. Minneapolis: The University of Minnesota Press, 2006 (With Massimiliano Andretta, Lorenzo Mosca and Herbert Reiter).
•             Social Movements: an introduction, 2nd edition. Oxford: Blackwell, 2006 (With Mario Diani).
•             Transnational Protest and Global Activism. New York: Rowman and Littlefield, 2005 (With Sidney Tarrow (eds).

Etkinlik 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 13:40’ta Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü - FEAS AB2/ G30 numaralı salonda gerçekleştirilecektir. Etkinliğin dili İngilizde’dir.

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’ne Altunizade’ den saat 13.00’te kalkacak servislerle ulaşım mümkün olacaktır. Servis saatleri ve ulaşım hakkında daha fazla bilgi için Aslıhan Turan ile aslihan.turan@ozyegin.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Çekmeköy Kampüsü’ne ulaşım için detaylı bilgi:

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız,

Saygılarımızla,
Özyeğin Üniversitesi