Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 01, 2014

EÇEM’in CSO modeli Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Mükemmeliyet Ödülleri Dünya Finalisti!

Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı (ISCN) sürdürülebilir kampüs faaliyetlerini hayata geçirme ve sürdürülebilirliği, araştırma ve öğretim ile bütünleştirebilme hedefiyle bilgi, fikir ve en iyi uygulama paylaşımına yönelik olarak lider yüksek okulları, üniversiteleri ve kurumsal kampüsleri desteklemek için kurulmuş küresel bir forumdur. Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Mükemmeliyet Ödülü ile her yıl, liderlik, yaratıcılık, etkinlik ve olağanüstü performans gösteren sürdürülebilir kampüs projelerinin başarısı takdir edilmektedir.

ozuyar-OZU.pngBu yıl ISCN’in öncü kuruluşlarından MIT ve Harvard Üniversitelerinin işbirliğinde düzenlenen olan etkinlikte, ÖzÜ, Enerji Çevre ve Ekonomi Merkezi’nden Dr. Pınar Özuyar’ın geliştirdiği Merkezi Sürdürülebilirlik Ofisi (CSO) modeli ile Sürdürülebilir Kampüs Mükemmeliyet Ödülleri için Entegrasyon kategorisinde Dünya Finalisti olmaya hak kazandı. Diğer finalistler arasında Yale Üniversitesi, Solerno Üniversitesi, London School of Economics, ve Virginia Üniversitesi yer almaktadır. Finalisti olduğumuz, Entegrasyon kategorisindeki ödülü bu sene Washington Üniversitesi aldı. Bununla beraber, ödül töreni sırasında, ÖZÜ’dan özelikle şöyle bahsedildi . ’...Ve size söylüyorum ki, eğer tüm üniversitelerimiz, onların sahip olduğu gibi kapsayıcı bir vizyonla buna başlasaydı, şimdi çok öteyi konuşuyor olurduk. Bu yüzden onlara, ileriye dönük bir sürdürülebilirlik programının nasıl başlatılacağı konusundaki oluşturdukları örnek yüzünden bir mansiyon ödülü vermek isterim.’




ÖzÜ, AB’de enerji verimliliği konusunda örnek bina olma özelliğiyle SCOLA binası, Türkiye’nin hem ISO 14001 hem de OHSAS 18001 sertifikasına sahip tek üniversitesi olması, LEED sertifikalı binaları, IBM’in “2050’de Daha Akıllı Bir İstanbul için Enerji Çevre ve Ekonomi Ödülü”ne layık bulunan EÇEM 211 dersi ve diğer pek çok akademik ve idari çalışmaları ile bu alanda çok sayıda çalışmaya imza atmıştır.


CEEE-1-(2).png
EÇEM/ÖzÜ’nün CSO modeli, bir yandan sürdürülebilirlik ile ilişkili çalışmaları iyileştirip arttırmak amacıyla, ÖzÜ bünyesinde yeni ufuklar açmak için gerekli araçları yaratmayı diğer yandan ise halihazırda mevcut bilgilerin derlenip belgelenmesini hedeflemektedir. Bu modelin yapısı, bir otoriteden çok rehberlik arayanlara yol gösterecek şekilde tasarlanmıştır.