Haz 09, 2014

Dr. Mehmet Özsoy, Finansal Yönetim Derneği Konferansı’nın "En İyi Makale Ödülü"ne layık bulundu

Dr. Mehmet Özsoy’un, Belirsizlik, Haberler ve Asimetrik Korelasyonlar adlı makalesi, 11-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Maastricht Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde düzenlenecek olan Finansal Yönetim Derneği Konferansı’nın En İyi Makale Ödülü’nü aldı.

Dr. Özsoy’u başarısından dolayı kutluyor,  başarılarının devamını diliyoruz.

Dr. S. Mehmet Özsoy lisans derecesini 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Iktisat, yüksek lisans derecesini 2008 yılında Koç  Üniversitesi Ekonomi bölümünden aldıktan sonra doktora derecesini Duke Universitesi’nden 2013 yılında almıştır.

Araştırmalarında, Dr. Özsoy, gerek teorik gerekse de empirik metodlar kullanarak makroekonomi ve finans alanlarının kesişimindeki sorulara cevap aramaktadir. Güncel araştırmaları ise finansal piyasalardaki simetrik olmayan eşhareketlilik üzerine yoğunlaşmıştır.  Para ve maliye politikaları ile heterojen firmalı konjonktürel dalgalanma modelleri de araştırma alanları arasındadır.