Mayıs 18, 2015

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimiz ASME-SPDC Etkinliğinde Avrupa Birinciliği ve İkinciliği Elde Etti

Üniversitemiz ASME (Amerikan Makina Mühendisleri Birliği) Öğrenci Kolu, 6-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında ASME’nin en prestijli etkinliklerinden biri olan “SPDC-Avrupa-Öğrenci Profesyonel Gelişim Konferansı”na ev sahipliği yaptı. Okulumuz Makina Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Osman Doğan Yirmibeşoğlu, “Robot Control with Human Body Interaction” konusuyla katıldığı Sözlü Sunum Yarışması (OGOPC)’nda Avrupa Birincisi oldu. “Öğrenci Tasarım Yarışması (SDC)” nda ise öğrencilerimiz Osman Doğan Yirmibeşoğlu ve Elektrik-Elektronik Bölümü 4. sınıf öğrencimiz Batuhan Yapanoğlu, beraber yapmış oldukları “Hunter” adlı robotla Avrupa ikinciliğini elde ederek ABD’de kasım ayında yapılacak olan SDC finallerine katılma hakkı kazandılar.