Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 04, 2015

ÖzÜ’nün İLK MUCİTLER YEMEĞİ 17 Şubat’ta Gerçekleşti

ÖzÜ Teknoloji Transfer Ofisi, 2014 yılının en çok buluş bildirimi gönderen öğretim üyelerimiz adına ‘I. Geleneksel Mucitler Yemeği’ni düzenledi.

FullSizeRender-1-.jpg FullSizeRender-2-.jpg FullSizeRender-3-.jpg
Üniversitemiz bünyesinde buluş bildirim sayısının ve patent fikirlerinin artmasını desteklemek ve akademisyenlerimize motivasyon sağlamak amacıyla 17 Şubat 2015’te düzenlenen organizasyona, 2014 yılının en çok buluş bildiriminde bulunan öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Bahar Başım Doğan, Doç. Dr. Mehmet Arık, Doç. Dr. Göksenin Yaralıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Özkan Bebek davet edildi.

IMG_0558-1-.JPGÖzÜ L’Atelier Bleu Restoran’da “Mucitler Yemeği” ile başlayan etkinlikte, öğretim üyelerimiz buluşları ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Mütevelli Heyeti Başkanımız Hüsnü Özyeğin’in öğretim üyelerimize plaketlerini takdim etmesinin ardından, Üniversitemizde yenilik adına sağladığı sürekli desteklerden dolayı Prof. Dr. Esra Gençtürk tarafından Sn. Hüsnü Özyeğin’e sürpriz bir plaket takdim edildi.

Yemeğin ardından Sn. Hüsnü Özyeğin ve davetli ekip, öğretim üyelerimizin laboratuvarlarını ziyaret etti ve öğretim üyelerimiz ile ekiplerinin etkileyici çalışmalarını inceleme fırsatı buldu.

Doç. Dr. Bahar Başım’ın Nano-Prox Lab’ında; CMP teknolojisi sayesinde geliştirilen yeni yüzey teknolojileri, tekstil alanında geliştirilen yeni teknolojiler, Doç. Dr. Mehmet Arık’ın Evateg Lab’ında yeni LED çözümleri ve soğutma teknolojileri; Yrd. Doç. Dr. Özkan Bebek’in OzURobotics Lab’ında biyopsi alabilen akıllı robot teknolojisi, yapay zekaya sahip robot el teknolojisi ve son olarak Doç. Dr. Göksenin Yaralıoğlu’nun OzUMems Lab’ında USB kablosuyla cep telefonuna bağlanabilen taşınabilir ultrason cihazı çalışmaları incelendi.

IMG_0581.JPGBaşta Mütevelli Heyeti Başkanımız Hüsnü Özyeğin olmak üzere, bu etkinliği anlamlı ve verimli kılan Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Reha Civanlar, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Tanju Erdem, İşletme ve Gelişim Başkanımız Turan Sert, Girişim Fabrikası ve TTO ekipleri ile organizasyonumuza katılan tüm fakülte üyelerimize teşekkür ediyor, ödül alan akademisyenlerimizi bir kez daha tebrik ediyoruz.